Wat geweldig dat we een lichaam hebben. Vooral als je een perfect lichaam hebt. We kunnen vrij denken, rustig ademen, en naartoe gaan waar we willen.
Omdat we zoveel van ons lichaam houden, zullen we het belangrijk vinden wat we elke dag eten.
We eten om energie te krijgen voor het leven. Maar het eten geeft ons niet alleen energie, het heeft ook invloed op onze gezondheid, levensstijl, en karakters.
Chinezen vinden dat een man die van vlees houdt vaak onbeleefd is, en een man die van granen houdt vaak slim is. In het Engels zegt men ook: 'You are wat you eat.'
We kunnen niet onze ouders kiezen om mooie genen krijgen, maar we kunnen door goed te eten en sporten ons leven beter maken.
Ben je makkelijk moe? Heb je vaak een slechte bui? kan je je niet goed concentreren? Misschien is het probleem niet van je zelf, maar komt het uit je eten.
Eten we soms onbewust op straat iets snel en makkelijks? Drinken we altijd flesjes die vreemde kunststoffen bevatten?
Wat moeten we eten? Mijn antwoord is: natuurlijk, diversen, en weinig.
Tegenwoordig is ons eten niet meer betrouwbaar. We kopen producten van supermarkten die door fabrieken gemaakt zijn. We eten gerechten in restaurants die met te veel olie en kruiden gekookt zijn. We verliezen langzamerhand het recht om onze eigen voeding te kiezen. Daarom vind ik hoe eenvoudiger hoe beter we moeten eten. We kunnen heel waarschijnlijk niet zelf groente kweken en eigen kippen houden, maar we kunnen uit natuurlijke materialen kiezen en zelf koken.
Mensen zijn bijzonder. We zijn niet als sommige dieren die alleen gras of vlees kunnen eten, maar we hebben ook niet vier magen zoals koeien of scherpe tanden zoals tijgers. We zijn gemaakt om alles te eten, en niet alleen om bepaald voedsel te krijgen.
Chinezen vinden dat elk voedsel een bijzondere boodschap geeft voor ons lichaam en onze ziel, alle kleuren en smaken hebben hun eigen effect voor onze organen, en elke seizoen zullen we ook iets anders eten.
We moeten met de verandering van de natuur, goed naar onze lichamen luisteren, en elke hapje serieus nemen .
Eet weinig, maar genoeg, want het gevoel van honger of vol zijn beide niet goed voor onze stemming. Goed en minder eten maakt ons lichaam energiek.
Behalve het voedsel, een goede houding tegenover het eten is ook heel belangrijk. Als we eten, moeten we concentreren op, en genieten van. Hoewel we niet bidden voordat we eten, kunnen we nog steeds een dankbaar gevoel hebben voor wat we hebben. Zo proeven we beter, en het eten wordt ook lekkerder.
Reacties
Een reactie posten